Tässä tietoja blogin kirjoittajasta:

IMG-20180130-WA0026[1003]

Maria Heikkilä

Koulutus: Elintarviketieteiden tohtori

Kotipaikka: Asikkala (&Espoo)

Töissä tutkijatohtorina Helsingin yliopistolla ja projektipäällikkönä Syömishäiriökeskuksen Oman Elämänsä Urheilija -projektissa

 

 

Hiihtovalmentaja

Innostuin valmentamisesta, kun omat kilpahiihtokilometrit tulivat aikanaan täyteen. Valmentaminen oli mainio tapa jatkaa rakkaan harrastuksen parissa, ja sittemmin se veikin tiiviimmin mukanaan kuin itse kilpahiihto aikanaan. Valmennettavinani on aina ollut Espoon Hiihtoseuran urheilijoita, eikä sinikeltainen seurasydän muuksi muutu, vaikka kotiosoitteessa ei enää luekaan Espoo.

– Espoon Hiihtoseuran Team EHS:n päävalmentaja keväästä 2020 alkaen

– Espoon Hiihtoseuran Nuorten ryhmän päävalmentaja 2012-2020

– Suomen Hiihtoliiton Pajulahden yläkoululeirityksen vastuuvalmentaja 2017-2018

– Espoon Hiihtoseuran hiihtokoulu ja aikuisten hiihtokoulut 2014-2015

Näiden lisäksi minulla on aina ollut henkilökohtaisia valmennettavia. Kaudella 2020-21 heitä on viisi.

Hiihdin itsekin kilpaa nuorempana. Nykyään etenkin maratonhiihdot sekä suunnistus motivoivat liikkumaan ja urheilemaan. Parhaan urheilusuoritukseni olen mielestäni tehnyt Pirkan hiihdossa (90 km), jossa olin toinen vuonna 2015.

Elintarviketieteiden tohtori

Sain 2020 valmiiksi urheiluravitsemukseen liittyvän väitöskirjani. Selvitin väitöskirjassani nuorten kestävyysurheilijoiden ja heidän valmentajiensa ravitsemustietoja ja -taitoja, sekä urheilijoiden ravintoaineiden saantia. Väitöskirja on ladattavissa täältä.

Isosisko

Minulla on kaksi ihanaa pikkuveljeä. Toinen hiihtää kilpaa isosiskonsa valmennuksessa ja opiskelee Otaniemessä. Toinen on töissä Tampereella, koskee suksiin korkeintaan kerran vuodessa ja ihmettelee, miksi 3/5 perheestä intoilee hiihdosta niin paljon.

Sanottua

”Meidän tytöllä on kaksi hiihtoidolia: toinen on Kaisa Mäkäräinen ja toinen olet sinä” – 7-vuotiaan hiihtokoululaisen isä

”Mun isovanhemmista sä tunnut niin mukavalta, että ne ei enää yhtään ihmettele, miks mä haluan aina käydä treeneissä” – tyttö 16-v.

”Treenit tapahtumina on hyviä ja niillä on selkeä tavoite ja tarkoitus, mitä harjoitellaan. Lisäksi sinun innostus näkyy ja tuo motivaatiota harjoituksiin. Tykkään tosi paljon.” -aikuisten hiihtokurssilainen

”Sä oot vahva ja itsenäinen nainen ja osaat kyllä voidella suksesi itse. Piste.” -pikkuveli