Tässä tietoja blogin kirjoittajasta:

IMG-20180130-WA0026[1003]

Maria Heikkilä

Koulutus: Elintarviketieteiden maisteri (väit.)

Kotipaikka: Espoo & Asikkala

 

 

 

 

Hiihtovalmentaja

Olen ollut Espoon Hiihtoseuran Nuorten ryhmän päävalmentaja kaudesta 2012 alkaen. Kaudella 2019-20 ryhmään kuuluu yli kaksikymmentä 18–20-sarjoissa hiihtävää nuorta. Henkilökohtaisia valmennettavia minulla on viisi: Rebecca Ehrnrooth N23, Miika Heikkilä MYL, Matias Heinonen MYL, Antti Ahvenjärvi M20 ja Patrik Ingman M20. Nuorten valmentamisen ohella olen parina talvena vastannut EHS:n lasten hiihtokoulusta sekä silloin tällöin vetänyt aikuisten hiihtokursseja. Lisäksi olin kaksi vuotta Suomen Hiihtoliiton Pajulahden yläkoululeirityksen vastuuvalmentajana.

Hiihdin itsekin kilpaa nuorempana. Nykyään etenkin maratonhiihdot sekä suunnistus motivoivat liikkumaan ja urheilemaan. Parhaan urheilusuoritukseni olen mielestäni tehnyt Pirkan hiihdossa (90 km), jossa olin toinen vuonna 2015.

Isosisko

Minulla on kaksi ihanaa pikkuveljeä. Toinen hiihtää kilpaa isosiskonsa valmennuksessa ja opiskelee Otaniemessä. Toinen on töissä Tampereella, koskee suksiin korkeintaan kerran vuodessa ja ihmettelee, miksi 3/5 perheestä intoilee hiihdosta niin paljon.

Tohtorikoulutettava

Aloitin 2016 alussa väitöskirjan tekemisen nuorten kestävyysurheilijoiden ravitsemusosaamiseen liittyen. Tarkoituksenani on selvittää nuorten kestävyysurheilijoiden ja heidän valmentajiensa ravitsemustietoja ja -taitoja, syömishäiriöihin viittaavaa käyttäytymistä sekä urheilijoiden ravintoaineiden saantia. Pyrin myös käytännössä vaikuttamaan näihin kaikkiin mm. luentojen avulla.

Sanottua

”Meidän tytöllä on kaksi hiihtoidolia: toinen on Kaisa Mäkäräinen ja toinen olet sinä” – 7-vuotiaan hiihtokoululaisen isä

”Mun isovanhemmista sä tunnut niin mukavalta, että ne ei enää yhtään ihmettele, miks mä haluan aina käydä treeneissä” – tyttö 16-v.

”Treenit tapahtumina on hyviä ja niillä on selkeä tavoite ja tarkoitus, mitä harjoitellaan. Lisäksi sinun innostus näkyy ja tuo motivaatiota harjoituksiin. Tykkään tosi paljon.” -aikuisten hiihtokurssilainen

”Sä oot vahva ja itsenäinen nainen ja osaat kyllä voidella suksesi itse. Piste.” -pikkuveli